Instructiva Musical d'Alfarrasí Instructiva Musical d'Alfarrasí
            
23/Març/2018 - 01:54
Theme creado por
dev-postnuke.com
Concert de Festes 2008
Gran èxit en l'actuació de la Instructiva al Concert de Festes.
En aquest any la Intructiva s'ha superat a sí mateixa oferint un concert de festes amb tots els ingredients per a que el resultat fóra un èxit absolut. El programa constava de quatre peces:
 • L'Alcàcer Contestà P.D.
  • Francisco Molina Pérez
 • Mozàrabes 1960
  • M.M. - José Maria Ferrero Pastor
 • Dei Gratia Rex
  • Ballet Cristià - Mario Roig Vila
 • El Diví
  • M.C. - Francisco Valor Llorens
El concert comptà amb la presència de tres dels compositors.
Francisco Molina autor contestà va estar present i en acabar el concert ens va felicitar a tots els músics per la bona interpretació que haviem fet dels seu pasdoble
 L'altre compositor era José Maria Ferrero, al que la Instructiva aprofita per a fer-li un homenatge en el 30è aniversari de la seua mort.
Després es va fer l'estrena oficial de DEI GRATIA REX, del nostre anterior director Mario Roig,
Aquesta peça té una especial sentiment per als músics de la Instructiva, per vàries raons:
·    El seu autor (Mario Roig) va ser l’anterior director, i amb ell es va aconseguir el premi de l’Entrada de Bandes d’Ontinyent. Encara que ens ha hagut de deixar per seguir avançant en la seua carrera com a director.
·    Aquesta peça ha estat escrita per a ser interpretada (a petició del seu autor) per la Instructiva d’Alfarrasí en l’Entrada d’Ontinyent, amb el Ballet  Masters, dedicada a la comparsa Arquers amb motiu de l’Ambaixada 2008.
·    Hui assistim a la seua estrena oficial, és la primera vegada que la Instructiva la interpreta amb públic i  fora del seu lloc d’assaig.
L’estructura de l’obra fa referència a la vida del Rei Jaume I, que enguany es compleixen el 800 anys del seu natalici; contant-nos musicalment la seua vida, des de la infantesa amb els templaris, passant pels mals moments en la lluita per mantenir el regnat, així com les batalles amb els moros, per passar a la fi a la victòria final, que ens la anuncia un àngel (l’Angelet d’Ontinyent).
I per acabar tenim una peça del director actual: Francisco Valor. Un dels joves compositors que ha revolucionat la música festera amb l’explosió de les seues marxes i la força de les mateixes és Francisco Valor Llorens, un contestà amb una vessant compositora fora de lloc i amb un gran repertori que sona en tots els pobles on es celebren festes de Moros i Cristians. A pesar de la seua joventut, ja compta amb més de 20 marxes entre mores i cristianes i un premi Euterpe concedit l’any passat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per seu disc “Creu Daurà”.
Hui ens sorprèn amb la marxa cristiana “El diví”, una peça que inclou cor de veus blanques.
Es tracta d’una peça de caire medieval, guerrera i melancòlica basada en la conquesta de Jerusalem. El text ens mostra com el capità alenta a les tropes sota el lema “La torres és nostra”. La marxa te dues parts: la primera ens alentarà per a que llibertem el signe de la nostra fe, que és Jerusalem i després, ja tindrem l’atac amb els crits de “clameu cants de guerra, no tingueu por  perquè la victòria és nostra”. Això és més o menys, el que el cor clamarà ben fort.Podeu trobar una mostra en la secció de
BIM a Youtube per veure algun video.


Banda Instructiva Musical Alfarrasí - Carrer sant Antoni, 21 - Alfarrasi (valencia)
Contrats: 615230244 - Escola: 658793196

ecoestadistica.com