Instructiva Musical d'Alfarrasí Instructiva Musical d'Alfarrasí
            
23/Març/2018 - 02:02
Theme creado por
dev-postnuke.com
Diada a Salem
La Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí va participar a la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida
DIADA A SALEM 2009

Tal i com ve sent habitual, el passat 23 de maig La Banda Instructiva Musical ’Alfarrasí va participar a la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida celebrada a Salem.
El passacarrer va ser l’acte principal de la diada on van participar 36 bandes de la Comarca. La Instructiva va interpretar el pas-doble “Ecos del Cabeçó” d’Ernesto Garcia Climent, dirigits pel nostre mestre En Francisco Valor Llorens.

Per a més d’un era la seua primera visita a Salem, i la impresió que ens emportavem molts músics conforme arribavem es reflectia en les següents paraules: “Xe quin poble més bonic i més ben arreglat”. A més vam poder vore el Benicadell molt de prop i des d’un angle diferent al que estem acostumats, la qual cosa no deixava de tindre el seu encant.

L’organització de l’acte ens va pareixer molt bona, i més bó encara va ser el detall de regalar-nos el pasdoble “Antologia” de Juan Alborch, el qual ja hem interpretat en algun concert en esta banda amb una gran acceptació per part de tots els músics, i això té més merit del que pareix.

Però l’altra imatge no tant bonica era la de les pròpies bandes, les quals veies que arribaven en el temps justet per formar i arrancar el passacarrer, i encara no s’havia pegat l’última “bombà” ja els tenies corrent de tornada als cotxes o a l’autobús. Pareix que el lema és arribar, tocar i pegar a fugir.
I davant d’esta actitud que tenim la majoria de les bandes, hem de reflexionar un poc i preguntar-nos per a que fem la diada. Es suposa que és una festa per als músics, on podem interpretar el pas-doble que vullgam, sense imposicións de gent amb falta, moltes vegades, de critèri. En canvi, en la major part dels casos, pareix que anem per complir i per a que ningú ens puga dir res. Per tant, mereix la pena mobilitzar més de mil músics per fer-li quatre passades a un pas-doble? Per a qui fem este espectacle? Quanta gent de fora acudix per vore el passacarrer? Quin benefici traguem les bandes de tot açò? (i no parle de benefici econòmic). O no diguem res, continuem anant ...

Bé, siga com siga, allí que vam estar, i per a que tot eixira rodó ens vam deixar la bandera oblidada. El problema el vam solventar ràpidament demanant-la a un altra banda de forma que quasi ningú es va adonar de l’oblit. Però el pijor de tot és que no se’ns havia oblidat al nostre poble, sino a un altre, on haviem estat tocant en les festes feia poc. Però que ningú s’apure, de segur que ens uns dies tornem a tindre la bandera al nostre local d’assaig. Serà ben rebuda.   
J. Requena Martí


Banda Instructiva Musical Alfarrasí - Carrer sant Antoni, 21 - Alfarrasi (valencia)
Contrats: 615230244 - Escola: 658793196

ecoestadistica.com